Informatie over onderzoek naar spier-en gewrichtsklachten:

De bedenkers van oriŽntaalse geneeskunde onderkenden dat veel ziekten veroorzaakt konden worden door pathogenen en gebruikten daarvoor de term Extern Pathogene Factor (EPF) voor bacteriŽn, virussen, parasieten, schimmels en ieder micro-organisme dat in het lichaam binnendringt.

Na jarenlang onderzoek, hebben Dr.Jaffe en Dr.Mellor geconcludeerd dat EPF de onderliggende oorzaak kan zijn van veel chronische aandoeningen, doordat het immuunsysteem onophoudelijk, in plaats van de EPF aan te vallen, de aanval richt op allerlei delen van het lichaam.
Dit resulteert in pijn in gewrichten en spieren en in afbraak van weefsel. Het doel van deze onderzoeken was om een veilige en effectieve manier te vinden om de pathogenen te neutraliseren zonder het gebruik van medicijnen of andere middelen, zware therapieŽn, operaties, allergie-eliminatie, strikte dieetbeperkingen of detoxificatie. Zij observeerden en noteerden iedere overeenkomst tussen patiŽnten, die een medische diagnose hadden van artrose, reuma, acute reuma en psoriatic reuma. Zij ontdekten dat er erg weinig overeenkomsten waren. De voeding van sommige patiŽnten bevatte erg veel vet en suiker en bevatte weinig vitaminen en mineralen, terwijl bij anderen het tegenovergestelde het geval was. Terwijl de leeftijd van aanvang varieerde, net als het geslacht en herkomst, was er geen overeenkomst met betrekking tot de aandoeningen. Ook in het bewegingspatroon en het wel of niet sporten was geen overeenkomst te vinden.

Na het onderzoeken van mogelijke oorzaken, vonden zij specifieke pathogenen die positief testen in bijna alle patiŽnten. Door de veroorzaker van deze klachten te bepalen en te behandelen werd een significante pijnverlichting bij bijna alle patiŽnten ondervonden, zonder dat zij hun levenswijze en voedingspatroon moesten veranderen. Het bleek ook de progressie van de ziekten te stoppen.

De basis van het onderzoek is Darwin's evolutieleer die alle levende organismen aan elkaar koppelt. Jaffe en Mellor onderzochten de mogelijkheid dat ziekten, zoals artritis, eigenlijk een resultaat zijn van de aanwezigheid van een micro-organisme, die bij een gast verblijft (een micro-organisme dat erg intelligent is en zich goed aan kan passen aan veranderingen). De evolutionaire verandering die voorkomt bij ziekteverwekkende organismen manifesteert zich in korte tijd als je het vergelijkt met grotere organismen. Micro-organismes zijn in staat om te muteren en zich aan te passen aan een veranderende omgeving in een tijdsbestek van dagen of weken, in plaats van in jaren of tientallen jaren.

Doordat vanuit de wetenschap geen eenduidige oorzaak voor ziekten als artritis, MS, lupus, scleroderma en fibromyalgie gevonden kan worden, heeft men de hypothese aangenomen dat deze aandoeningen een resultaat waren van een op hol geslagen immuunsysteem dat tegen zichzelf reageert, terwijl in de alternatieve behandelwijzen meer gedacht word aan oorzaken van buitenaf zoals kwikvergiftiging, veroorzaakt door amalgaam in tanden, geopathische invloeden( o.a.weersomstandigheden), slecht drinkwater, te grote suikerconsumptie, zware metalen en parasieten.

In een poging om pathogenen te doden, waarschuwt het brein het immuunsysteem om alle gebieden op of om een microbacteriŽle kolonie continue aan te vallen, waarbij, in het geval van artritis, ook de spieren, gewrichten, kraakbeen en het botweefsel zelf aangevallen worden. Het patroon van de aanvallen wordt steeds intenser, gaat steeds dieper en verder, waardoor het gezonde weefsel vernietigd wordt terwijl het immuunsysteem oorlog voert tegen zijn vijand - het pathogeen. Hierdoor ontstaat er een heftige ontsteking met zwellingen, warmte, stijfheid en pijn, wat alleen verminderd kan worden door medicatie zoals steroÔden. Deze therapie is werkt meestal slechts tijdelijk, en heeft als gevolg dat het micro-organisme zich op een andere plek in het lichaam verstopt. Artrose patiŽnten ervaren pijn en stijfheid doordat als gevolg van deze aanvallen van het immuunsysteem kraakbeen en botweefsel verdwijnt. Het immuunsysteem valt constant de verborgen binnendringer aan en vernietigt alles wat op zijn pad komt.

De pathogenen die verantwoordelijk zijn voor het aanzetten van het immuunsysteem tot aanvallen, zoals bij artrose, kunnen effectief behandeld worden binnen een behoorlijk korte periode met JMT-behandelingen. Dit is deels het geval omdat deze micro-organismen niet erg giftig zijn. Ze kunnen zich jarenlang in het lichaam verstoppen en aanvallen plegen voordat de klachten zo duidelijk zijn dat de medische diagnose van artrose vastgesteld kan worden. Al lang voordat het kraakbeen volledig verdwenen is, hebben de patiŽnten symptomen. Het duurt vaak lang voordat zij binnen de medisch diagnostische criteria van artrose vallen. Dit geldt voor alle chronisch degeneratieve ziekten zoals fibromyalgie, ziekte van Crohn, reuma, multiple sclerosis, et cetera.
In de beginperiode van artrose, kunnen patiŽnten eenvoudig getest worden op de aanwezigheid van pathogenen en zullen zo goed als zeker snel op de behandeling reageren aangezien de weefselschade bij deze patiŽnten minimaal is.

Startpagina www.jmtinfo.nl