Voor JMT naar Amerika

Het is tot nu toe niet gelukt om JMT naar Nederland te halen. Om JMT te leren zul je dus naar Amerika moeten.

januari 2005, Nu ook JMT-therapeute in Apeldoorn en Holten.

In januari 2005 zijn er weer 2 therapeuten die de JMT training in Florida hebben gevolgd, Inge Groenesteijn uit Apeldoorn en Rita Beldman uit Holten.

november 2004, Reisverslag eerste JMT seminar in Europa, Londen

De cursus werd gegeven in een buurthuis in Old Woking, een plaatsje even ten zuiden van Londen. Er namen 14 Engelsen, 10 Nederlanders, een Israëliër, een Schot en een Ier aan deel. De catering was prima, en er was (gratis) thee, koffie en water in overvloed.

De lessen werden afwisselend door Carolyn Jaffe en Judy Mellor gegeven. De protocollen zijn doorgenomen, en er was alle ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen. Het herhalingslesje fysiologie was voor een groot aantal mensen ook wel erg prettig. De totale stof was dermate boeiend en veel, dat er vaak vergeten werd tijdig te pauzeren, maar gelukkig werd dat meestal wel door de rokers opgemerkt!

Er werden patienten behandeld, zowel uit de klas (cursisten) als patienten van buiten, en de resultaten waren fenomenaal! Een dame die al 15 jaar last had van Osteo-Athritis was al na 1 behandeling van nagenoeg alle klachten af. Een ong 50 jarige man met een jarenlange cyclus van Clusterhoofdpijn, was na de eerste behandeling van zijn hoofdpijn af, zelfs de restverschijnselen zoals tintelingen waren helemaal verdwenen.

Bij deze lichting Nederlandse cursisten is het enthousiasme minstens zo groot als bij de eerste lichting!

We zullen dus een inventarisatie moeten maken hoeveel mensen er geïnteresseerd zijn en in die tijd zouden kunnen komen, want voor minder dan ca 25 mensen kunnen ze niet komen, maar dat zal geen probleem zijn.

Het is echt jammer dat het er al weer op zit. Het waren een paar zeer bijzondere dagen!

Moira

Reisverslag van JMT™ training in Florida


Negen nederlandse deelnemers met op de voorgrond de docenten, Carolyn Jaffe en Judy Mellor.

Met z’n allen zaten we donderdagochtend verwachtingsvol in het onooglijke zaaltje met een overmatig werkende airconditioning. Behalve de negen Nederlanders was er één Noorse, één Britse en een stuk of vijfendertig Amerikanen uit allerlei verschillende staten. Er waren kinesiologen, chiropractors, acupuncturisten, body-workers, homeopaten, dokters, fysiotherapeuten, dierenartsen en nog veel meer. De twee dokters, Carolyn Jaffe en Judith Mellor, stelden zich voor en verwelkomden ons allemaal. Ze waren heel verrast met het feit dat er zoveel mensen uit Europa waren gekomen. Deze dag ging over ‘The Bio-energetic Resolution for the pain and symptoms of Osteoarthritis’ . Carolyn en Judith, of Judy, zoals ze meestal werd genoemd, waren er na jaren onderzoek achtergekomen dat deze vervelende klachten waarschijnlijk te maken hebben met de aanwezigheid van een pathogeen organisme dat de mogelijkheid heeft om zichzelf te verbergen in het lichaam en zichzelf te veranderen zodat ons immuunsysteem er niet goed tegen kan vechten. De twee dokters gaven ons allerlei achtergrondinformatie en demonstreerden ons hoe zo’n behandeling in de praktijk gedaan kan worden. Het was heel interessant, vooral toen één van de oudere cursisten als voorbeeld werd behandeld voor haar klachten in haar armen en handen. Na de eerste behandeling voelde ze al dat er meer beweging mogelijk was en ook haar pijn was afgenomen. Dat biedt perspectief! Tussen de middag genoten we met z’n allen van zelfgemaakte lunches bij het zwembad, volop zon en een stralende blauwe lucht.

De volgende drie dagen hebben we het over het ‘Health Restoration System’ gehad, om ziektes en kwalen, allergieën, pijnen en emotionele problemen te behandelen. We kregen heel veel informatie over allerlei functies van de verschillende systemen van ons lichaam, over de samenwerking van deze systemen en over alles wat hierbij mis kan gaan. Door al deze systemen aan te spreken en uit te testen wat er in zo’n systeem, of tussen de systemen onderling, niet in orde is kan je als het ware het lichaam re-programmeren zodat elk onderdeel van het lichaam weer voor honderd procent de eigen taken kan vervullen. Jammer genoeg kregen we niet zo veel tijd om te oefenen met elkaar, maar dat hebben we thuis ruimschoots ingehaald s’Avonds hebben we een paar keer met elkaar gedineerd en we hebben vooral “met smaak” genoten van ons bezoek aan het net geopende Thaise restaurant.

Intussen zijn alle collega’s gezond en wel terug gekomen en met z’n allen zijn we druk bezig om alle informatie in het Nederlands te vertalen zodat het iets gemakkelijker is om mee te werken; vooral Marjolein heeft hierbij al bergen verzet! Wat een geweldige ervaring, deze reis en deze cursus! Voor mij was deze cursus een enórme aanvulling op alles wat ik tot nu toe heb geleerd en ik heb het idee dat ik er veel mee kan doen, zodat ik nog meer mensen kan helpen om hun zelfgenezingskracht optimaal te benutten. Voor mijn gevoel worden met JMT™ twee van mijn favoriete behandelmethodes, NOT en NAET, op een unieke wijze gecombineerd en versterkt. Dit smaakt naar meer!!!!!

Yolande van Rosmalen

Startpagina www.jmtinfo.nl