Na een intiiele evaluatie en het beantwoorden van vragen over de conditie van de client, zal de therapeut de client vragen om op de rug te gaan liggen en de dominante arm omhoog te houden. Het kan ook dat de therapeut vraagt om te gaan zitten en de dominante arm 90 graden gebogen naast het lichaam te houden.

De therapeut zal vervolgens vragen stellen en lichte druk op de arm uitoefenen. Als de arm 'zwak' wordt, wordt dat gezien als een 'ja'-antwoord van het onderbewuste. Als de arm 'sterk' blijft, wordt dat gezien als een 'nee'-antwoord. Afhankelijk van de gestelde vraag en het antwoord, wordt gevraagd of er een correctie uitgevoerd kan worden. Als dit kan dan zal de therapeut lichte druk uitoefenen langs de ruggewervel. Daarna wordt gecontroleerd of de correctie voltooid is. Afhankelijk van de klachten en antwoorden wordt bepaald welke 'vragen' gesteld moeten worden.

Indien er sprake is van artrose dan zal de therapeut vervolgens een buisje in de andere hand geven terwijl er lichte druk op de dominante arm wordt uitgeoefend. Als de arm 'zwak' wordt (slechts van korte duur) kan het zijn dat het brein de substantie in het buisje ziet als iets dat het energie systeem verzwakt. Dit kan een belangrijke reden zijn waarom u pijnlijke botten en gewrichten heeft. Als de therapeut uw conditie onderzocht heeft, zal de therapeut zachte druk uitoefenen langs de ruggewervel terwijl u het buisje vasthoudt. Eventueel wordt dit gevolgd door acupunctuur of acupressuur om de energie in het lichaam te balanceren.

In het algemeen zijn er tussen de 3 en 24 behandelingen. Het eerste bezoek duurt vaak wat langer dan de vervolgbezoeken. De artrose behandeling van JMT™ maakt zo min mogelijk gebruik van medicijnen, supplementen, kruiden of langdurige dieten. Aan het einde van de behandeling wordt nog wel nagegaan of deze de in gang gezette genezing kunnen ondersteunen.

Startpagina JMT™